Teman Celoteh

Thursday, March 1, 2012

Bercakap Jangan Over



Salam semua...apa khabar??? Alhamdulillah kalau semua sihat...yang mana tak sihat tu makan laa ubat dan rehat secukupnya...kali ni Zack nak berceloteh pasal bercakap jangan over...

Ramai betul orang sekarang ni kalau bab bercakap memang hebat sampai kadang-kadang bercakap sampai ada yang malas nak layan...



sebab apa???

sebab bila bercakap dia jee laa yang nak menang...
sebab bila bercakap dia jee laa yang betul...
sebab bila bercakap dia jee laa yang tahu semuanya...
sebab bila bercakap dia jee laa hebat...
sebab bila becakap dia jee laa paling power...




last-last orang malas nak layan...
kan tak best macam tu...
silap hari bulan "lebam bijik mata kau"

jadi kita sebagai orang yang suka bercakap ni jangan terlalu over bila bercakap sebab kadang benda yang kita cakapkan tu mungkin boleh membuatkan orang lain tak selesa bila dah terlalu over...

Jaga laa hati orang sama...sebab mungkin anda rasa anda adalah terhebat...tapi percayalah sehebat mana kita...kita tak laa sehebat mana pun...jadi jangan laa kita terlalu over bila bercakap...

Apa yang penting???
Jaga Iman...
Jaga Hati...
Jaga Lidah...
InsyaAllah kita semua mendapat keredhaan daripada Allah s.w.t

Sama-samalah kita memperbaiki kelemahan diri...
^_^


1 comment:

  1. bagi je =='
    mang ase nak penampo je org cmni XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...