Teman Celoteh

Thursday, December 29, 2011

Screensaver

Salam semua...hai gang...ok laa...kali ni Zack nak share dengan gang semua pasal screensaver...
bagi yang guna Window 7...mungkin tak kisah sebab screensaver dah lawa...tapi buat yang guna Window XP macam Zack ni mesti tercari-cari screensaver yang agak cantik untuk digunakan...

Cerita panjang pun buat apa ye tak???
jom kita download screensaver ni sekarang...

Mesti ramai yang minat cerita Matrix kan??? so boleh download Screensaver Matrix kat sini...



Download Screensaver Matrix


Untuk nampak macam Window 7 boleh guna Screensaver Bubbles ni...




Kini PC anda pun boleh ada anjing penjaga...download screensaver ni...




Tuesday, December 27, 2011

Kisah Dalam Bas


Salam semua...Zack ada sebuah celoteh yang tiba-tiba teringat pulak nak tulis...jom layan...
^_^

Kisahnya begini...
ada seorang wanita yang mendukung anak bayinya menaiki sebuah bas...
ketika wanita itu menaiki bas...

si drebar bas tersebut menahannya dan berkata...
"hodohnya muka anak kamu...uwekkkk...!!!"

dengan perasaan bengang tahap gaban...
wanita tersebut terus berlalu dari situ dan duduk di sebelah seorang pemuda...

pemuda itu bertanya pada wanita itu...
"kenapa kakak nampak marah sangat ni...???"

wanita itu membalas...
"drebar bas itu telah menghina kakak..."
dengan muka yang merah padam...

kemudian pemuda itu berkata pada wanita tersebut dengan muka kononnya marah jugak...
"baik kakak pergi jumpa dan marah drebar bas tu..."

wanita itu menjawab...
"baiklah...kakak nak pergi jumpa drebar bas tu..."

dengan muka yang bersungguh-sungguh...pemuda itu berkata...
"kalau macam tu kakak pergi sekarang...
biar saya tolong pegangkan monyet kakak..."






Monday, December 26, 2011

The Sims Game With Cheats


Salam buat para pembaca blog ni yang cute dan kacak semua...hello gang...time tengah ronda kat website-website...Zack terjumpa pulak game The Sims ni...mesti ramai yang tau kan...
buat para peminat serta pengumpul game...tambahkan laa koleksi game anda semua...
walaupun game The Sims ni agak lama berbanding Sims lain tapi tetap best kalau main sebab Zack main game ni tak pernah habis pun...tak tau penghujung cam mana...tambahan pulak kalau gurl-gurl kat luar sana tu suka game jenis yang design rumah...inilah game yang sesuai untuk anda sekalian...celoteh panjang-panjang pun buat apa...jom download game ni siap dengan cheats sekali...


download The Sims part 1

download The Sims part 2

Download kedua-dua part tersebut...
lepas tu klik part 1 untuk menggabungkan part 1 dan part 2...
(gunakan WinRar)

kalau tiada WinRar...boleh download kat sini...

download WinRar

System Requirement :
  • Min Hard Drive Space: 255 MB
  • Min Processor Type: Intel Pentium - 233 MHz
  • Min RAM Size: 64 MB
  • OS Required: Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition
  • Peripheral / Interface Devices: Sound card, mouse or compatible device, 4x CD-ROM

Kisah Majalah Ujang


Salam semua...hye gang...ini ada sebuah celoteh kisah dua org kawan yang berlainan negeri...
kisah Abu dan Amer...nak tau cam mana ceritanya...
begini kisahnya...

Abu nih org Trengganu...manakala Amer ni org Kedah...Tinggal satu bilik...katil double decker... Amer kat atas...Abu kat bawah..Amer ni suker baca majalah dan komik...si Abu lak suka pinjam...belinya tidak...so Amer ader sedikit bengang ler kat Abu ni...Kekadang...majalah yg baru beli dan tak sempat nak baca lagi pun Abu dah kebas baca dulu...bila kasi balik dah lasam dah...tension Amer...

One day, Amer balik dari outing dan beli majalah UJANG. Siap cover tak kasi Abu ni nampak. Lepas basuh baju, kemas sedikit sebanyak dan siapkan homework.. dia pun nak rilek ler kat atas katil. Majalah UJANG bawah tilam pun dia bawa keluar. Elok jer dia baring.. baru buka mukasurat pertama...Abu kat bawah dia bersuara...

" Amer...nok ujang..."

"Nanti la jap...aku baru jer nak baca..." jawab lembut jer Amer...

"Ameer...nok ujang tu" Abu tak putus asa...

" Nanti la dulu...bagi la aku baca dulu...nanti abih aku bagi kat hang laa...!!!" panas sikit Amer...

"Amer...!!! Nok ujang...!!! " Suara Abu sedikit keras...

"Hang ni dah melampau...kalau nak beli sendiri la...apa...hang ingat aku beli UJANG ni dengan duit bapak hang ka???"

Amer dah naik angin...siap turun dari katil dia dah...

"Laaa.. aku kata tu...haghi nok ujang tu.. mung basuh kaing.. kekgi basoh..." kecut jer Abu jawab...

Drummmmmm...!!! hujan pun turun dgn lebat...baju Amer kat ampaian pun basah kembali...

Saturday, December 24, 2011

Windows Media Player Skin



Salam buat gang semua...dalam tercari-cari skin Windows Media Player yang menarik...
Zack tertarik dengan satu skin...iaitu skin Alienware yang smart ni...
nampak canggih skit laptop Zack ni walaupun hanya sekadar menggunakan Window XP sahaja...nak tau macam mana rupa skin Alienware tu...
tgk gambar dan video kt bawah ni...



Alienware Invader Windows Media Player Skin

Mungkin ada dikalangan gang dah pernah guna skin Alienware ni...tapi bagi yang berminat boleh download di sini...

Download : Alienware Invader Windows Media Player Skin

Untuk download skin Windows Media Player yang lain...gang semua boleh pilih kat website tu ataupun klik jee link kt bawah ni..

Friday, December 23, 2011

Nasyid Berirama K-Pop

Salam semua pengunjung blog yang Zack hargai...
terima kasih sebab sudi memeriahkan blog Zack yang agak suram ni...
ok laa...mesti gang semua ramai yang minat K-Pop kan???
tapi pernah dengar Nasyid berirama K-Pop tak???
kalau tak pernah dengar lagi...jom kita layan...



amacam gang???
boleh lawan Super Junior tak???
^_^

Wednesday, December 21, 2011

Avira AntiVirus Premium 2012 (180 Days)

Salam gang Zack semua...hello2x...ok laa gang ni ada satu antivirus yang terkemuka ciptaan Jerman...tak lain dan tak bukan...Avira AntiVirus Premium 2012...


Buat peminat-peminat Avira semua...boleh gunakan promosi yang diberikan ni...promosi Avira ni untuk negara-negara Asia...

So apa lagi...jom dapatkannya sekarang...

Gang semua boleh dapatkan lesen yang sah dari Avira melalui email...
untuk lebih lanjut klik sini...



Untuk perisian pulak gang boleh download kat sini...

System Requirements:
Windows 7 (32-bit or 64-bit) Windows Vista SP1 (32-bit or 64-bit) Windows XP SP3 (32-bit) Windows XP SP2 (64-bit)
RAM:
Min. 1024 MB RAM (Windows Vista, Windows 7)
Min. 512 MB RAM (Windows XP)
HDD:
Min. 150 MB available disk space (additional temporary and quarantine space needed)

Semoga Berjaya...!!!

Monday, December 19, 2011

Jom Lukis Stickman

Salam gang semua...hye...okay laa gang semua...ni Zack baru dapat satu website yang membolehkan kita lukis dan lukisan tu akan bergerak...nak tahu bergerak macam mana...
gang semua boleh cuba sendiri...boleh laa layan dikala kebosanan melanda diri...
dan kita dapat tengok betapa kreatifnya diri kita bila lukis kat website tu...
klik sini untuk melukis stickman anda...

Draw a Stickman

ni lukisan yang Zack hasilkan...tak dak laa cantik sangat...jangan gelak yee...

Advanced SystemCare PRO 4

Salam gang semua...ni Zack ada satu software buat yang selalu bengang sebab PC slow...software ni boleh memanjangkan lagi hayat PC korang daripada kerap di format...sofware ni lebih kurang macam tune up utilities laa...tapi bagi yang nak mencuba ni boleh laa download...

Nak cerita panjang-panjang pun nanti bosan pulak...
so apa kata gang semua download software ni bagi meringankan beban yang ditanggung Cik PC...

PERCUMA...tapi perlu diingatkan tawaran ini berakhir sehingga 31 Disember 2011...
mungkin lepas tarikh ni dah tak boleh nak activate kot...gang boleh download pada link di bawah ni...klik jee...bukan susah pun...hehehe...

Advanced SystemCare PRO 4

ni nombar sirinya...

F31C7-DC165-BBBD3-1F7FA

Selamat Mencuba Gang!!!

Wednesday, December 7, 2011

Game Angry Animal

Salam semua...thanks sebab sudi melawat blog Zack...ni ada satu game menarik untuk gang semua...game ni lebih kurang macam angry bird laa...tapi watak dalam game ni telah ditukarkan...nak tahu macam mana game ni...gang semua boleh download kat sini...


Bagi sesiapa yang nak main secara online...gang boleh klik link di bawah ni...


Semoga gang semua terhibur okey... ^_^

Minyak Wangi Baba




Salam gang semua...hye...jom layan celoteh kali ni...

Seorang salesman sedang mempromosikan produk perusahaannya kepada seorang pelajar kolej...Dia menanyakan tentang produk yang dipakai oleh pelajar tersebut...

"Sabun mana yang anda gunakan selama ini???"

pelajar itu dengan selamba menjawab..."Sabun Baba..."

"Kalau deodorant...deodorant mana yang anda gunakan???"

"Deodorant Baba..." jawab pelajar itu...

"Minyak wangi???"

"Minyak wangi Baba..."

"Shampoo???"

"Shampoo baba..."

Akhirnya dengan kecewa...si salesman bertanya lagi...

"Oh...apakah jenama Baba ini jenama tempatan atau luar negara???
kerana saya belum pernah dengar...Siapa tahu anda selama ini memakai
produk yang tidak sihat..."

Pelajar itu menjawab...

"Bukan jenama tempatan atau luar negara...Baba itu rakan sebilik saya..."

Monday, December 5, 2011

Si Cilik Bersuara Mantop!!!

Salam semua gang...thanks sebab sudi melawat blog ni...walaupun agak suram...tapi Zack harap akan dapat buat entri-entri lebih menarik untuk gang semua...okey laa gang...jom tengok dan dengarkan suara si cilik ni...memang merdu...berbakat besar adik ni...pasti ramai yang cemburukan??? (termasuk Zack sekali)...
hehehe...

Sunday, December 4, 2011

Video Cikgu Shida Digodam


Salam gang suma...
haa ni ada satu celoteh untuk gang...
Sejak beberapa bulan ni asik topik godam jee...
mgkin godam menggodam ni dah menjadi trend masa kini...
apa nk jd laa...

Zack kesian la pulak kat Ratu Miming ni...Cikgu Shida...youtubenya telah digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab...
sabor je laa Cik Shida oiii...!!!


Sumber dari myMETRO...

PARIT: “Saya tidak sangka ada pihak sanggup menggodam dan memadamkan video miming yang melonjakkan nama saya,” kata ratu ‘miming’, Roshida Abd Aziz atau lebih popular dengan panggilan Cikgu Shida.

Cikgu Shida berkata, penggodam yang berjaya mengesan kata laluan miliknya memadamkan video miming lagu Kalau Berpacaran yang dimuat naik di laman Youtube sehingga mencecah sejuta pengunjung itu.

“Saya kesal dan sedih dengan tindakan pihak tidak bertanggungjawab itu kerana hasil kerja seni saya terpadam begitu saja.

“Namun saya tidak patah hati dengan kejadian itu yang berlaku dua bulan lalu. Peminat bagaimanapun boleh menyaksikan video itu di blog baru saya iaitu ‘Cikgu Shida Miming Art’ menggantikan ‘Cikgu Shida dari Parit’,” katanya.


Cikgu Shida yang juga guru Bahasa Inggeris di Sekolah Kebangsaan Pasir Gajah, dekat sini, berkata melalui blog itu peminat boleh melihat 67 klip video miming nyanyian pelbagai artis popular tanah air, termasuk dari Indonesia.

berita selanjutnya...pergi beli surat khabar Metro kat kedai yee...hehehe...


Friday, December 2, 2011

Kaspersky 2012 Key


Salam semua...hi gang...kali ni Zack nak kongsi Antivirus Kaspersky 2012 key...
memang ramai yang kata Kis ni banyak songeh...tapi bagi yang berminat nak try...
gang mula-mula download Kis 2012 kat sini...




lepas tu gang suma boleh download key kat sini...

http://www.mediafire.com/?2tlb8eencak7z97



Lepas install Kis 2012...gang suma pilih "activation code"...
masukkan activation code "AAAAA-AAAAA-AAAAA-AAAA3" seperti di dalam gambar...
tekan next...tapi pastikan internet gang semua off(disconnect) dulu yee...klik next...


Klik "Browse" dan buka key yang gang download tu...cari folder "Kaspersky Internet Security"
Cari key 2012 (ada banyak dalam tu...boleh pilih yang mana suka...)
klik next...




Selepas klik next dan kalau ada keluar macam ni...gang semua boleh pilih yang bawah tu...
macam gambar di bawah...klik next...

Kalau ada keluar macam ni lagi...gang semua klik jee next...


Bila dah siap...akan jadi macam ni...gang suma boleh laa update...yang Zack punya ni 48 hari jee...nasib laa...kadang-kadang tu ada yang 91 hari...30 hari...kalau nasib baik smpai 365 hari pun ada...



*tapi gang semua...harus diingatkan...kadang-kadang Kaspersky akan "blocked" lesen ni...
kalau kena "blocked" gang semua boleh try key yang lain...kalau tak mau kena "blocked"...
gang semua boleh beli yang original kat kedai okey...hehehe...

Selamat Mencuba...!!!




Thursday, December 1, 2011

Awek Bogel dan Penarik Beca



Salam gang...ni Zack ada celoteh untuk korang suma...
Selamat membaca... ^_^

Ada seorang awek berbogel menahan sebuah beca...
lantas si awek bogel itu pun menaiki beca tersebut...
Sepanjang perjalanan...si penarik beca langsung tidak menagalihkan pandangannya dari menatap gadis tersebut...

Merasakan dirinya diperhatikan oleh penarik beca tersebut...
gadis itu berkata...
"kenapa??? tak pernah tengok perempuan bogel ke???"

"Bukan begitu cik adik...Pak cik cuma tertanya-tanya...dari mana wang tambang beca ni adik nak keluarkan" jawab penarik beca tersebut...

Thursday, November 17, 2011

Raksasa Muncul di KL

Salam suma gang...kali ni Zack nak bagi korang tengok satu benda aneh ni...tiba-tiba jee muncul kat Kuala Lumpur...agak menggemparkan sebab Zack ingatkan raksasa ni tak ada...rupa-rupanya memang ada...kalau tak percaya...korang tengok gambar kat bawah ni...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v








haa...kan ada raksasa sotong nak tawan Kuala Lumpur tu... ^_^

Tuesday, October 25, 2011

Pakaian Cinta




Salam gang suma hye...!!! lama betul Zack tak berceloteh...huhuhu...ok laa gang semua...kali ni Zack nak celoteh pasal pakaian cinta...jom layan...zasss...!!!

Pada suatu hari seorang nenek pergi melawat rumah cucunya...si nenek pun menekan loceng rumah cucunya...setelah loceng berbunyi...pintu pun mula dibuka oleh cucunya...namun si nenek terperanjat kerana si cucu tidak memakai walau seurat benang pada badannya...

Lalu si nenek pun bertanya...
"kenapa kau bertelanjang bulat ni???"

Si cucu pun menjawab...
"ini pakaian cinta nek...sebentar lagi suamiku akan pulang dari kerja dan aku memakainya untuk menyambut suamiku pulang"

Si cucu pun menyuruh neneknya pulang dahulu dan datang pada hari esok...
Namun dalam perjalan pulang neneknya mula terfikirkan tentang pakaian cinta yang dipakai oleh cucunya tadi...

Sampai saja di rumahnya...nenek tersebut mendapat idea...
Si nenek pun mencuba pakaian cinta seperti cucunya bagi menyambut suaminya pulang dari kerja...

Apabila suami nenek tersebut pulang dari rumah...si suami pun memasuki bilik...alangkah terkejut si suami melihat nenek tersebut...si suami pun bertanya...
"apa kau buat ni???"

si nenek menjawab...
"ini pakaian cinta...khas buatmu...kau suamiku"

suami nenek tersebut membalas...
"kalau ya pun nak pakai pakaian cinta...iron-lah dahulu pakaian cinta tu"

hehehe...

Monday, August 29, 2011

Celoteh Ucapan : Salam Aidilfitri Buat Semua




Salam semua...hari ni dah sampai penghujung Ramadhan...Zack harap semua sihat untuk meraikan Aidilfitri esok...InsyaAllah...Mohon ampun dan maaf andai tersilap kata dan terkasar bahasa ...Salam Aidilfitri buat semua...




Lagu Raya untuk korang semua...
hee~~~

Sunday, August 28, 2011

Angry Birds Seasons v1.5.1


Salam gang suma...ok la gang...kali ni Zack berceloteh sikit je sebab Zack nak suruh korang download game ni...Zack dapat link download ni dari Mr. Hac...Mr. Hac tu memang sempoi bab-bab software ni...lagi pun game angry birds ni memang best kalau kita main...mesti ramai suka game ni kan??? jom download gang...!!!




Panduan Pemasangan:

1. Pasang seperti biasa, tetapi jangan main dulu!

2. Salin, tampal, dan gantikan (copy-paste and replace) fail 'AngryBirdsSeasons.exe' ke dalam folder
C: \ Program Files \ Rovio \ Angry Birds Seasons \

3. Mulakan program Angry Birds Season dan daftarkan dengan apa jua serial key. Maknanya apa jua yang anda fikirkan sesuai! Tak perlu guna keygen! Kalau rasa-rasa 12345678901 tu key yang best
, boleh cuba la!

Ni link untuk download Angry Birds Rio pulak: kilk sini

Saturday, August 27, 2011

Anda Benci Orang???




Salam gang suma hiii...ok la gang suma...Zack harap gang suma sihat dalam menjalani Ibadah Puasa ni...semoga kita semua juga sentiasa memperbanyakkan mengingati Allah s.w.t...
okay laa gang suma...kali ni Zack nak celoteh pasal anda benci orang...

Memang ramai antara kita yang saling tak boleh ngam dan tak boleh nak buat sembang...
Macam ni contohnya...
Korang marah seseorang tu...tak suka dia...memang tak boleh nak dengar dia cakap atau tak boleh nak tengok muka dia...



SEBAB:
*anggap orang tu cakap besar
*dia suka menunjuk-nunjuk
*bajet cun/hensem
*dia tu sosial
*kalau cakap dia je ya nak menang
*dia memang suka kutuk aku

*mamat/minah tu poyolah
*dia memang teruklah

dan macam-macam lagi...

lagi korang elak jumpa dia...semakin dia asyik jumpa ngan korang...

"nyampah tul aku asyik jumpa orang ni"...kata diri korang...
nak ditegur perangai dia tak sampai hati...last-last korang terpaksa makan hati walaupun benci gila...

ada cara untuk hadapi orang macam ni...korang kena bijak mainkan peranan bila terjumpa dengan orang macam ni...sebenarnya orang tu tak de masalah pun dengan korang...dia just suka bercakap dan bercakap...dan yang sebenarnya diri korang yang ada masalah...

Pertama...Korang jangan benci orang macam ni...

Try layan dia dulu...tengok cara dia cakap...kalau dia jenis yang suka cakap besar...biar dulu...
lepas habis dia cakap korang cuba jadi peramah...tapi jangan cakap besar macam dia pulak...
cuba sembang topik menarik...jangan buntu idea...

Setiap apa yang dia suarakan korang sahut dengan baik...kalau boleh puji dia sikit kalau dia membangga diri...perlahan-lahan korang tarik perhatian dia...mainkan perwatakan korang supaya nampak yakin...kalau korang tersalah cakap or tersilap info lepas tu dia tegur sambil perlekehkan korang...Jangan marah atau buat muka geram...nanti dia lagi suka...korang just gelak pastu kata sambil buat kata-kata yang agak lucu...contohnya...

"opppsss...!!! tersilap sudaaa"

biar dia cakap dan cuba jadikan diri korang agar dapat bersembang dengan dia...
lambat laun dia akan menjadi kawan korang...dia sosial ke...dia nak cakap besar atau nak bangga diri atau nak apa-apa jaa...biar laa...

yang penting korang jangan benci orang macam ni okay...berkawan biar ramai gang suma...sebab kalau korang benci seorang...mungkin ada sepuluh orang yang akan benci perangai korang...
hee~~~





Tuesday, August 16, 2011

2012




Salam suma...hi gang...kali ni Zack nak bagi info sikit tentang 2012...mungkin ramai yang dah mengetahui...tapi apa salahnya kita refresh balik untuk renungan bersama...

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini.

Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui..

Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah.. Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa.

Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat. Wallahualam...

Sunday, August 14, 2011

Seram Dalam Lift




Salam gang suma...hellooo...meow2x...nasi kerbau satu brader...hehehe...ok la...kali ni Zack bawakan sebuah celoteh seram...kisah dalam sebuah lif...cerita dari seorang member yang bekerja di KLCC...aaauuuuuoooooooo(bunyi serigala)...kalau gang suma ragu-ragu nak baca baik batalkan niat nak baca tu sebab takut teringat-ingat pulak nanti...

Last week...ada sorang mamat ni balik lewat kerana nak ensure that servers dan PCs di office...Dia pulang dari pejabat kira2 pukul 11 malam...dia kerja kat tingkat 8 bangunan tu dan nak turun ke groundfoor...bila dia masuk lift dia tekan G...lift tu tak turun...malahan naik dan berhenti di tingkat 35...

Bila sampai di tingkat 35...pintu lift tu pun terbuka...dan masuklah seorang gadis yang amat jelita...dia tak pernah lihat gadis sejelita itu...kulitnya putih dan rambut ikal mayang...serta berbau sangat wangi...mamat ni berdiri dekat dengan pintu lift dan gadis tu berjalan terus ke belakang lift...sejurus kemudian lift itu pun turun...

Ketika lift itu sedang turun...mamat tu pun menikmatilah bau wangi gadis itu...tetapi tidak lama kemudian lift itu berhenti dan lampu terpadam sebab black-out...dia pun meraba-raba mencari butang loceng kecemasan lift itu...ketika dia sedang meraba-raba itu...tiba-tiba dia berbau suatu
bau yang amat busuk...

Dalam kegelapan itu mamat tu terfikir macam-macam yang amat menyeramkan sehingga ke seluruh bulu roma badannya berdiri...lututnya pun makin lemah dan berbagai perkara berlegar diotaknya...teringat dia akan keluarganya di rumah dan sebagainya...peluh di badan pun sudah keluar dan kepala pun berpinar terasa nak pitam...bau busuk itu masih ada...dalam kegelapan dan kesunyian itu dia rasa masa berjalan amat lambat sekali...

Tiba-tiba lampu menyala kembali...dan lift pun bergerak semula menuju ke groundfloor...dengan rasa penuh cemas dan takut dia menoleh ke belakang perlahan-lahan untuk melihat samada lembaga itu masih ada atau tidak...rupa-rupanya gadis itu masih ada dan kali ini gadis itu tersenyum padanya hingga ternampak giginya yang amat cantik sambil berkata...
"I'm sorry...tadi I terkentut"

Monday, August 8, 2011

Adik-Beradik Genius



Salam suma...terima kasih sebab sudi baca celoteh Zack...ini celoteh yang baru Zack dapat...Zack harap gang suma terhibur...hee~~~

Seorang abang yang suka mencilok duit tabung adiknya menegur si adik...

Abang : Gembire smcm je ko...nape ?

Adik : Lepas ni Abg tak leh curi duit tabung adik lg...(dengan bangga si adik menjawab)

Abang : Nape plak ???

Adik : Adik dh sorok tmpat yang abang tak tau...

Abang : Adik simpan kt mane ???

(dengan penuh 'confident' si adik pun menjawab)

Adik : Kat bwh tangga...

Abang : hehehehe...(gelak jahat)

p/s*mencuri itu berdosa...

Hipokrit Bukan Skill


Salam suma...hye gang...hari ni Zack nak celoteh pasal Hipokrit Bukan Skill...

Hipokrit bkn skill...kenapa???

Ramai yang hipokrit tapi tahukah anda bukan dengan semua orang anda mampu menipu...
Hipokrit adalah salah satu perkara yang tidak bagus...
Sebab apa Zack cakap macam tu???
Sebab ramai yang anggap dengan hipokrit mereka mampu membuat orang lain 'respect' pada diri mereka...
Tapi dalam sedar tak sedar orang yang hipokrit akan membuatkan diri mereka tertekan...

Kenapa hipokrit???
-nak jaga hati orang lain
-nak orang minat pada anda
-nak nampak hebat
-nak perhatian
-nak sembunyikan diri sebenar

Perlu ke semua tu???
Zack rasa tak perlu...sebab Zack rasa cukup laa kita jadi diri kita sendiri...
Jadikan keikhlasan sebagai skill untuk anda bergaul dengan orang lain...
tapi apa yang perlu...

-hormati diri sendiri
-hormati orang lain

dengan dua cara di atas sudah memadai untuk anda menjadi seorang yang hebat...
(terpulanglah pada pendapat masing-masing)

Saturday, August 6, 2011

Husband Gatal


Salam...gang suma sihat ke bulan Ramadhan ni??? klau tak sihat cepat2 la pegi jumpa doktor ye...okay la gang suma...jom layan celoteh husband gatal ni dlu...zasssss!!! chewah macam Melodi plak...hee~~~

Seorang husband balik outstation dengan mata lebam kiri dan kanan...bila bini dia tanya...katanya...masa kat escalator airport...sorang awek cun berskirt di depan dia...Elok je depan mata dia...skirt awek tu tersepit pulak kat celah punggung dia...so...dengan baik hatinya...dia tarik laa...so...awek tuk bengang...terus tumbuk dia...

"Debuk" lebam nombor 1 kata mata kanan..dalam hati dia kata...
"mungkin awek ni marah sebab aku tarik kain dia tadi"
so...dia pun tolak laa balik kain tu masuk...dan seterusnya...
"debuk" untuk lebam ke-2 di mata kiri...

Kesian...kan???
dan lepas husband ni abis cerita...hidung dia pulak bedarah kerana ditumbuk oleh bini dia sebab baru tau laki dia menggatal...

Friday, August 5, 2011

Kisah Pasangan Kekasih




Salam suma...hye...apa khabar??? how are u??? ni hao maa??? ehh over plak...ni celoteh pasangan kekasih bt gang suma...enjoy yee...
hee~~~

Sebelum pembedahan...

Gadis: Hari ni saya jalani pembedahan jantung..T_T
Jejaka: saya tau.. i love u..
Gadis: I love u too...

Selesai pembedahan...

(bila sedaq dri pembedahan tgk2 jejaka tadak tp ayah dia ja ada)
Gadis: Mana balak saya ayah?
Ayah: Hang tataw ka sapa dermakan jantung utk hang?T_T
Gadis
: Apaaaaa!!!(trus menangis) :'(
Ayah: Hehe dak aih ayah melawak ja.. dia pi tandas nuhh.. ;P



Tuesday, August 2, 2011

Kisah Taik




Salam suma...hye3x...ini celoteh baru Zack dapat...tajuk celoteh kali ni mmg nampak cm busuk...celoteh taik...tp korang baca la dulu okay...Zack harap korang semua enjoy ye gang...hee~~~


Nak dijadikan cerita...suatu hari Pak Pandir melalui satu lorong yg kecil semasa hendak pulang ke rumahnya...entah mcm mana...ditengah perjalanannya tadi dia terjumpa seketul tahi yg masih panas...

Tapi dia masih ragu2...sama ada betul ke benda yg dia jumpa itu seketul tahi...
Oleh kerana kemusykilan yg teramat sgt itu...Pak Pandir ambil keputusan utk mengkaji sampel najis berkenaan...

Pak Pandir tgk dgn lebih dekat tahi tersebut...lalu dia berkata...
"bentuk macam taik..."

Lepas tu dia pegang pula tahi tu...lalu dia berkata...
"lembik macam taik..."

Lepas tu dia ambik sikit tahi tu lalu dia hidu tahi itu...lepas tu dia berkata...
"bau macam taik..."

Oleh kerana Pak Pandir ni masih ragu2 tahi itu...lalu dia pun mengambil keputusan utk menjilat sedikit tahi tersebut...sebaik saja dia menjilat tahi berkenaan...dia pun menjerit...
"MEMANG TAIK...!!! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK...!!!"


Celoteh Lawak : Penjual Roti




Salam Ramadhan bt semua gang suma...harap gang suma sihat dalam menjalani Ibadah puasa...okay laa gang suma...kali ada celoteh baru bt korang...tak tau la kalau korang dh pnah terbaca celoteh ni...apa2 pn kita layannn...hee~~~

Seorang penjual roti dilanggar sebuah bas...
Akibatnya...dia tercampak dari motornya rotinya dan masuk ke dalam longkang...

Sementara itu...rotinya bertaburan di atas jalan...
Sambil menyapu darah yang mengalir dari kepalanya...
dia merintih kesakitan...

Tak lama kemudian datanglah pihak polis menghampirinya
dan bertanya...

"Ada apa encik??? ada apa???"

Dengan suara yang perlahan dan dengan merintih kesakitan...
penjual roti itu berkata...

"Adaaaaaaaaaaa...rotiii kejuuuuuuuuuuuu...
Adaaaaaaaaaaaaaa....rotiii coklat................."

Sunday, July 10, 2011

Jom Berteka-Teki


As'kum gang suma...sihat ke semua??? ok hari ni Zack nk celoteh berteka-teki...pikir2 kn la ye...hee~~~

1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk...

2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai???

3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais???

4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki???

5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik???

6) Binatang apa, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol???

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta???

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah...

9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa???

10) Macam mana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan???


jawapannya sila tgk bawah...

tp fikir2 la dulu sebelum tgk jawapan yee...
hee~~~
















Jawapan...

1) Masukkan benang dalam jarum

2) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

3) MILO AIS

4) Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje.

5) Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam

6) Semut yang matanya BENGKAK

7) Motorsikal......sebab dia pakai tongkat

8) Panjat pokok kelapa

9) Kambing binATANG

10) Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR




Thursday, June 30, 2011

Cara Kebahkan Demam

Salam gang suma...hi...ok la...oleh sebab kali ni Zack baru baik dari demam...Zack nak bg celoteh tips kebahkan demam...ini pn ade rase tak berapa nak ok lg...tp kira dh boleh bt kerja laa...n dh boleh pegi ronda2...InsyaAllah akan sihat seperti sediakala dlm masa terdekat ni...
berikut adalah tips2 yg Zack amalkan...

TANAMKAN NIAT NAK SEMBUH CEPAT
Sebab apa kena niat mcm ni...sbb Allah itu Maha mendengar...n sbb lg satu...otak kita menagawal apa yg kita fikirkan dan dihantar pd seluruh badan kita...

MAKAN UBAT PHAMOL 500/650
Kalau niat je tp tak usaha...tak bleh jugak kn...so usaha2 kn la mkn ubat ikut sukatan yg sesuai dgn anda...

BANYAKKAN MINUM AIR MASAK
Minum la air masak or air mineral banyak2 sbb masa kita demam suhu badan kita akan meningkat...dan dgn minum air yg byk kita akan kerap utk buang air kecil...buang air kecil akan mengeluarkan haba dalam badan kita...

MINUM 100PLUS
Minuman 100Plus ni klau tak salah Zack mmg sesuai utk demam sbb mgndungi garam yg bagus utk pengaliran darah dan sistem bndalir dalam badan...

BANYAKKAN BERDOA DAN BERZIKIR
Ini paling pnting sbb Allah sahaja yg dpt menyembuhkan penyakit hambaNya...ni contoh doa yg Zack baca ketika demam...Zack dpt dari salah sebuah blog...



BERSENAM DAN AKTIFKAN DIRI
Kalau badan dh boleh bt kerja n rasa sihat sikit tu jgn la terus baring manjakan diri...lebih baik pergi senaman ke...joging ke...atau ape2 je la yg boleh keluarkan peluh...mcm Zack ari tu tolong Tok Zack potong pokok belakang rumah...smbil tlg dpt keluarkan peluh...

REDHA DENGAN KETENTUANNYA
Kita sbg hambaNya mmg sentiasa mghadapi dugaan kerana Allah itu Maha Mengetahui...setiap yg berlaku pasti ada Hikmah disebaliknya...

Selamat mengamalkan tips2 di atas...InsyaAllah akan sembuh demam...

Ok gang suma...Zack harap gang suma ceria selalu...

~~~Kesabaran itu kunci kejayaan~~~

Monday, June 27, 2011

Senyum




As'kum gang...hi...kali Zack nk berceloteh tentang senyum... kenapa perlu senyum...senyum merangkumi aspek paling penting dalam kehidupan...tapi...berapa ramai antara kita yang suka senyum??? urmmm...maybe sesetengah sahaja kan??? susah ke nak senyum??? lain la klau otot senyum mmg tak berfungsi...itu kira cerita lain le ye tak...hee~~~

Jadi apa yang Zack nak bg tau kt gang suma...senyum itu adalah satu sedekah...Dari Abu Dzar ra., Rasulullah SAW bersabda : "Engkau tersenyum di depan saudaramu adalah sedekah" (Riwayat Bukhari dari Kitabul Adab)...jadi mengapa sgt sedikit yg mengukirkan senyuman pada raut wajah??? Anda boleh bersedekah dgn hanya mengukir senyuman...tp perlu diingat...jgn senyum tak kena tempat..dan bukan suma senyum itu ikhlas..haa...lapek dokkk??? paham2 sendri la ye gang suma...hee~~~

Senyum sgt bernilai klau kita tahu menggunakannya...contohnya klau anda terseyum pd seseorg dan org itu bt dekk jee...'how do u feel?'...chewahhh...ckp omputih gitu...so klau org senyum pd anda...anda seyum la blik...kn lebih manis gitu...

Kepada si gadis2 pula...jgn kedekut senyuman klau lelaki senyum pd anda...sbb sekiranya anda membalas senyuman mereka...market diri anda akan meningkat2 dan anda akan lebih menawan dari yg lawa tp kedekut dgn senyuman...contohnya...klau anda cantik tahap artis korea sekali pn...tp kedekut dgn senyuman...anda akan di cop sombong...dan tidak digemari utk berkawan dgn anda...tp klau anda seorg yg tidak loket dgn senyuman...anda akan mempunyai lebih ramai kawan...alaa habis kuat klau anda sbg seorg perempuan yg mmbalas senyuman lelaki...lelaki tu just mintak nmber telefon jee...hehehe...

Kepada si lelaki pula...jgn la anda terlalu cover macho...sbb ke-macho-an anda itu tak kemana klau anda loket senyuman...lelaki akan lebih nmpak smart klau senyum berbanding lelaki yg hanya akan nmpak serius dan digeruni andai loket seyuman...bt lelaki...senyumlah utk kelihatan lebih smart...sbb klau pmpuan selalunya akan ada lelaki seyum pd mereka...tp lelaki ada ke perempuan nk senyum pd anda...jd anda la perlu memulakan senyuman...so gang suma...Zack harap dpt la korg suma senyum utk hidup yang lebih sempurna...sempurnakan harimu dgn senyuman...

Senyum itu sedekah...
Senyum itu indah...
Senyum itu ciptaan Allah s.w.t...

Senyum...tak perlu kata apa2...
hee~~~



Thursday, April 7, 2011

Pasal Programmer

funny cartoon of burnout programmer lying in bed eating pizza

Salam gang suma…hi...Zack datang lagi…kali ni Zack dengan celoteh tentang programmer…korang mesti pernah termimpi nk jd programmer kn…??? Zack pn ade jgak pasang impian nk jd programmer…hehehe…tp ape pn korang layan kisah programmer ni dulu…bt gadis2 di luar sana…klau korang nk cari calon suami programmer…fikir2 kan dulu la yee…hehehe…

Kisahnya mcm ni…seorang isteri yg mengadu kt pd sorang pakar kaunselor iaitu Dr.Zack...chewahhh!!! hehehe…mengenai hubungan dia dan si suami…iaitu seorang programmer…

SUAMI: (Setelah balik lewat dari pejabat) Selamat malam sayang…sekarang saya logged in…

ISTERI: Abang ada beli tak barang yang saya pesan td???

SUAMI: Bad command or filename…

ISTERI: Tapi kan ke saya dah call abang pagi td kt pejabat suruh abang beli…?!?

SUAMI: Errorneous syntax…Abort???

ISTERI: Isyyy…abang niii…takkan itu pn tak ingat…??? Haa…abang kata td dalam telefon nak beli TV…mana dia???

SUAMI: Variable not found…

ISTERI: Abang ni memang tak boleh diharap laa…Bak kad credit abang…biar saya pegi belikan dan shopping barang dapur sekali…

SUAMI: Sharing Violation…Access denied…

ISTERI: Abang ni tak sayang saya ke??? Abang lebih sayang computer abang tu dari saya…saya tak tahan kalau macam ni selalu…

SUAMI: Too many parameters…

ISTERI: Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya…harapkan muka je hensem...

SUAMI: Data type mismatch…

ISTERI: Abang nii…memang betul2 tak berguna…

SUAMI: Its’s by default…

ISTERI: Macam mana pula dengan gaji abang…???

SUAMI: File in use…try later…

ISTERI: Kalau begitu…apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri???

SUAMI: Unkown virus...

Hehehe…ok la gang suma…so kalau nk pilih calon suami tu hati2 la yee…pilih la mcm Dr.Zack…Bak kata pepatah…'apa guna cari yang pelik…kalau ada si kacak manis'…kih3x…

Wednesday, March 30, 2011

Nenek dan Cucu




As'kum suma...hi...lama btul la Zack tak berceloteh...ok la gang...kali ni Zack nak berceloteh pasal satu kisah tentang nenek dan cucu...ceritanya macam ni...

Ada seorang nenek memukul bontot cucunya yang telah buat perbuatan yang tak sepatutnya...Tiba2 ayah budak tu nampak plak anak dia kena pukul...nak berdiam diri...kesian la plak kt anak dia tu...nak masuk campur...tak berani...

Lalu setiap kali nenek tu menghayun rotan pukul bontot cucunya...si ayah juga bertindak menampar muka sendiri...

Pastu nenek tu pun pelik tengok tindakan si ayah...si nenek pn berhenti memukul cucunya dan bertanya dengan penuh kehairanan pada si ayah...

Nenek tu tanya...'Kenapa engkau menampar muka sendiri?'...

Kemudian si ayah pn menjawab...
'Anakku dipukul orang...
dan untuk membalas perbuatannya itu...
aku telah memukul anak orang itu...'

hehehe...
ok la gang...Zack bg sedikit kata2...
'biar sakit muka...jgn jd derhaka'



Monday, February 28, 2011

Aku Mau yang Special


As'kum suma...hi gang2 yang ensem dan cute suma...lama tol Zack tak berceloteh...maklum laa...byk keja sejak dua tiga hari ni...hee~~~ok lah gang suma...Zack kali ni bawakan korang suma celoteh yang agak tutttttt!!!...skit...tp tak lah lucah mane pn...ok gang...Zack mulakan crita...kisahnya begini...

Ada seorang bos dan pembantunya yang berangkat pergi outstation ke luar negeri...tak lah jauh mana pun...just kt Kuala Lumpur jee...si boss tu seorang yang agak cerewet laa...mcm mulut ping! pang! pet! pot!...buat itu tak kena...buat ini tak kena...ada je yang tak kena kalau si pembantunya buat kerja...tapi mujurlah si pembantunya agak lurus...kiranya si pembantu tu tak kisahlah kalau bos nya tu banyak songeh...

Apabila tiba di Kuala Lumpur...si boss tersebut mengarahkan pembantunya untuk mencari sebuah bilik hotel yang special...si pembantunya itu pun pun bertanya...'bos,bilik special tu macam mana?'...maka si boss pun agak marah dan berkata...'bilik special tu ada dua katil untuk aku tidur'...si pembantu mengangguk faham...

Apabila telah malam si boss pun berehat di bilik special itu dengan selesa sekali...kemudian si boss berasa lapar...lalu menelefon si pembantunya...dan berkata...'kau tolong belikan aku nasi goreng special'...si pembantu yang lurus itu pun bertanya...'bos...nasi goreng special tu macam mana???'...si boss bengang lalu berkata...'itu pun nak tanya...nasi goreng special tu ada dua biji telur atas nasi goreng tu'...dan si pembantu pun faham dan membeli nasi goreng special itu untuk diberikan kepada bosnya...

Keesokan harinya pula...si boss pagi2 lagi telah menelefon pembantunya dan berkata...'pagi ni aku nak mee goreng special'...si pembantu pun diam dan faham dengan kata2 bosnya...setelah membeli mee goreng special itu...si pembantu pn menghantarkan mee goreng special dengan dua biji telur di atas mee itu kepada bossnya...si boss pn tersenyum...dan berkata...'bagus...bagus...kali kau tak tanya aku pun special tu macam mana'...si pembantu pun bangga dengan dirinya...

Pada sebelah malamnya pula...si boss sekali lagi menelefon pembantunya lalu berkata...'malam ni aku nak kau cari awek special pastu antar kt bilik aku...'si pembantu pn seakan-akan faham dan berkata...'baik boss...'si boss pula gembira kerana yakin dengan pembantunya...kemudian setelah mendapatkan awek special seperti yang diminta oleh bossnya...si pembantu itu pun menghantarkan awek itu ke bilik bossnya...boss itu puas hati kerana awek tersebut cun...kemudian dipelawa awek itu masuk...si pembantu itu pula melangkahkan kakinya untuk pulang ke bilik...baru beberapa langkah dia berjalan untuk pulang ke biliknya...si boss tersebut membuka pintu lalu lari lintang pukang dan mengajak pembantnya keluar dari situ...setelah keluar...si boss bertanya dengan nada yang marah...'kenapa kau bawakan aku pondan???'...si pembantu itu pun menjawab...'laa boss kata nak awek special...saya pun cari la yang awek ada dua biji telor'...dan si boss itu pun terdiam seribu bahasa...

Hehehe...ok laa gang semua...takat ni je laa celoteh Zack kali ni,,,hope korang enjoy n happy selalu...dan moral dari cerita ni...jangan buat perkara tak senonoh yee...dan Zack tamatkan celoteh kali ni dengan kata2..'BIAR LURUS BENDUL...JANGAN BEGKOK AKAL'



Wednesday, February 23, 2011

Surau Misteri

*sekadar gambar hiasan


As'kum gang suma yg ensem dan cute2 di sana...harap suma sihat n sentiasa ceria selalu...yeehaaa!!!ok gang suma...Zack bawakan celoteh yg agak misteri kali ni...jgn la gang suma igt Zack nk buruk2 surau...tak baik tawww...!!!just Zack pernah terbaca n nk kongsi ngan gang suma...kisahnya macam ni...

Ada seorang pemuda yg bekerja sbg pengawal keselamatan di sebuah kilang...snang disebut lg pak guard...pemuda tu bekerja selalu lewat malam dan selalu blik di awal pg...pemuda tu pegi kerja naik motor biasa2 jaa...vrooommm...kecepeh! kecepeh!...motor cub...pemuda tu kiranya orang baik la...dia jarang la tggal kn Solat...boleh dikatakan setiap kali masuk waktu...dia akan pergi solat...

Pada suatu hari tu...pemuda tu pn seperti biasa pergi la kerja kt kilang tempat dia jaga tu...dia masuk kerja dalam pukul 10 malam...dia pn jaga la kilang tu sampai pkul 6 pagi...setelah tamat kerja...dia pn berhasrat utk pulang ke rumah...tp rumah pemuda tu agak jauh la dari tmpat dia bekerja...dia pn menunggang motor cubnya utk balik ke rumah...kecepeh! kecepeh! kecepeh!...

Dalam perjalan pulang ke rumahnya tu...sedang pemuda tu memecut laju dalam kelajuan 80km/j...laju ke tu???bg motor lama laju la kn???entah macam mana motor dia enjin brenti dgn tiba2 lak...motor lama la katakan...dia pn check sana sini motor dia...tp motor tu still tak boleh start...dia pn melihat jam tangannya sudah pkul 6 lebih...dia pn meninjau kot2 ada tempat utk dia solat subuh dulu...tiba2 dia ternampak sebuah surau yg sederhana besarnya...dia pn berhasrat utk menunaikan solatnya dulu...

Pemuda tu pn pergi mendekati surau tersebut...nampak agak sunyi surau tersebut...dia pn melangkah masuk ke perkarangan surau itu...dia pn pergi berwuduk...ketika sedang berwuduk...dirasakan kepalanya berat sekali...tapi pemuda tu bt tak tahu dan terus pergi ke dalam surau itu utk solat...

Ketika sedang solat...pemuda terasa semakin berat bahagian atas kepalanya...dia semakin gelisah...sedang dia cuba melawan rasa takutnya...dia terdengar gelak dan cakap2 yg aneh di belakangnya...hati dia semakin tak menentu...dia cuba secepat mungkin untuk menghabiskan solat subuhnya...pada setiap kali sujud...dia terasa semakin berat kepalanya dan semakin kuat suara di belakangnya...dia cuba untuk melawan perasaannya...setelah memberi salam...dia pun terasa ingin mengetahui suara apakah di belakangnya tadi...

Pemuda tu pun menoleh ke belakang dan terlihat ramai orang sedang menggelakkannya...terdengar pula ada suara orang berkata..'kalau ye pun nak Solat Subuh cepat...bukaklah helmet tu dulu'...
hee~~~

hehehe...ok la gang...Zack harap semua terhibur dengan celoteh Zack...kali ni Zack tak bagi kata2...cuma Zack bg sikit nasihat yang selalu kita dengar 'SOLAT ITU TIANG AGAMA...LAKSANAKANLAH WALAU DIMANA'...


Tuesday, February 22, 2011

Kisah Kentut


Salam gang suma...hello2...Zack harap suma sihat2 aja ye gang suma...Zack kali ni nk celoteh pasal kentut...jgn la ingat kotor yee...hehehe...sbb celoteh ni pasal sikap kita...bkn apa...sbb kentut smakin berleluasa...maklum la...nk terlepas bkn kira tempat...nk tahan kang buasir plak...hehehe...ok la gang...Zack nk start crita...kisahnya mcm ni...

Pada zaman sebelum kemerdekaan dahulu...ada la sorang drebar yg bekerja dengan sorang mat salleh kaya...drebar tu mmg suka bt lawak...dan mat salleh tu pn gemar bersembang dgn drebar tu...

Pada suatu hari tu mat salleh tu suruh la si drebar bawak dia pegi ke satu tempat tu naik keta ala2 keta morris minor...mcm biasa dalam perjalanan tu mereka pn berbual...sedang berbual rancak...Drebar tu terlepas anginnya...prottttttttt!!!senang disebut lg kentut...kentut drebar itu berbunyi kuat dan berbau yg amat menyengit sehingga menusuk ke hidung mat salleh tu...

Dengan slumber...drebar tu kata...'oppsss...hope sir enjoy it'...smbil tersenyum bangga...
dan mat salleh tu pn menjawab...'Good...very good...tapi u ada satu kurang'...kata mat salleh yg fasih berbahasa Melayu tu...drebar tu kemudian bertanya kmbali pada mat salleh tu...'apa yg kurangnya sir???'...dgn muka yg memandang ke arah luar tingkap dan mulut yg sedikit mengejek...mat salleh tu menjawab...'kurang ajar...'
drebar tu pn dgn muka merah padam mendiamkan diri...dan meneruskan pemanduannya membawa mat salleh tu...

Jadi apa yg Zack nk bg tau kt gang suma...jangan la kita anggap suma bnda yg kelakar utk diri kita adalah kelakar untuk utk org lain...hehehe...jaga la hati org lain jugak yee...klau ye pn dh terlepas angin tu mcm dalam celoteh ni...minta maaf la dgn segera...jgn bt loyar buruk lebih2 sgt...hehehe...

Okay la gang suma...Zack harap korang suma terhibur dgn celoteh Zack...ape2 pn Zack nk bg sikit kata2...'BERFIKIR SEBELUM BUAT SESUATU...BERTINDAK SEBELUM BERLAKU SESUATU'
hee~~~




Sunday, February 20, 2011

Sebuah Jam


Salam gang suma...hye...hye...hye...ok la gang...kali ni Zack nk celoteh pasal kisah sebuah jam...Zack baca kisah ni dari Isuhangat...Zack tertarik dgn kisah yg brader blalang ni bt...brader blalang ni mmg smpoi..ok la...cm ni kisah jam tu...tp ni version utara...ada sorang tukang jam habaq kt jam yang tgh dibuatnya...

“Oi jam...hg sanggup dak detik 31,104,000 kali smpai stahun?”

“Hoh gilo apo?” habaq jam terkejut...

“Aku tak mau ahh!”

“Cm na klau 86,4000 kali 1 hari...mau???” tnya tukang jam tu...


“Lapan puluh enam ribu empat ratus kali dalam shari? Dgn jarum yang kecik meteot ni?” habaq jam tu dgn pnuh tak puas hati.

“Cam na klau 3,600 kali dlm 1 jam...bleh dak???”

“Dlm 1 jam kena berdetik sbanyak 3600 kali? Banyak sgt tu,” jam ragu2 dengan kemampuannya...

Tukang jam dgn pnuh kesabaran habaq lagi kt si jam...

“Kalau cm tu,sanggup dak hg berdetik 1 kali setiap 1 saat???”

“Ok gak tu,aku tak dak masalah cm tu...!!!” habaq jam pnuh smangat...

Pastu dh settle buat,jam itu brdetik 1 kali stiap 1 saat.

Tanpa rasa detik demi detik duk lalu dan jam itu ternyata sungguh luaq biasa sbb tu dia aih...selama 1 tahun penuh ia telah berdetik tanpa henti

Dan itu bererti ia telah berdetik sebanyak 31,104,000 kali! power shiottt...!!!

Moral celoteh ni:

Adalakanya kita ni ragu-ragu untuk bt sesuatu bnda tu sbb kita rasa tugas yang kita dapat terlampau berat,dn tak mampu nk settlekan tp bila kita dh mau bt...ternyata kita mampu settlekannya...ye tak???hee~~~thanks isuhangat...

ok...apa pun cm biasa...Zack nk bg skit kata2...'HARI-HARI MENYIRAM POKOK...LAMA-LAMA BERBUNGA JUGA'

hee~~~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...